Over Roos Menkhorst

Schermafbeelding 2017-01-20 om 15.38.58

Ik ben Roos Menkhorst (1984), journalist, schrijver en researcher. Ik studeerde cultuurwetenschappen en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2009 werk ik als freelance journalist voor tal van verschillende media. In mijn verhalen beschrijf ik met oog voor detail en met liefde mijn onderwerp.

Ik ben een van de oprichters van Bureau Boven, een collectief van vijf journalisten in de Amsterdamse Tolhuistuin. Met dit collectief initieerde ik projecten als de Tolhuistour, een audiotour over het voormalig Shell-terrein en het Iron Curtain Project.

Dagblad Trouw, VPRO, De Groene Amsterdammer en De Correspondent zijn een aantal van mijn opdrachtgevers. Samen met Bureau Boven-collega Catrien Spijkerman schrijf ik wekelijkse Trouw-rubrieken als Aan tafel, Zelfgemaakt en Mijn stijl. Tot 2015 schreven Catrien en ik Mijn eerste baan: een rubriek over de eerste baan van Bekende Nederlanders.

Met Bureau Boven-lid Adinda Akkermans schreef ik een boek over Bibeb, de vrouw die jarenlang voor Vrij Nederland spraakmakende interviews maakte. Mei 2017 verscheen ‘Bibeb’ bij Uitgeverij Querido Fosfor.

Contact: roosmenkhorst@gmail.com/ +31(0)6 21391417

Op de gehele inhoud van deze website ligt auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

One Comment

  1. Wouter Kok

    Dag Roos, 10 juni jl. ontving ik bij boekhandel jullie BIBEB boek. Top dat er een boek nu beschikbaar is. Mijn aanleiding: BIBEB Juni 1985: Willem Oltmans stond centraal. Nu is Willem de enige die 2× door B. is geinterviewd. Uiterst opmerkelijk wat mij betreft, nietwaar? Jammer dat ik er niets over in boek tegen kwam, maar ok. Etc. Ik was destijds 21 jr. Voordien nooit v WO gehoord. Door deze BIBEB is er eea gebeurd in mijn bestaantje… Voor deel 50 Memoires WO ben ik uitgenodigd door uitg. Voorwoord te schrijven. Zo komt vh een altijd weer het ander…
    Etc etc etc.
    Mvg Wouter Kok

Leave a Reply


five + 9 =