Over Roos Menkhorst

Schermafbeelding 2017-01-20 om 15.38.58

Roos Menkhorst (1984) is journalist, schrijver en researcher.

Ik studeerde cultuurwetenschappen en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2009 werk ik als freelance journalist voor tal van verschillende media. In mijn verhalen beschrijf ik met aandacht, oog voor detail en met veel liefde mijn onderwerp.

Ik ben een van de oprichters van Bureau Boven, een collectief van vijf journalisten in de Amsterdamse Tolhuistuin. Met dit collectief initieerde ik projecten als de Tolhuistour, een audiotour over het voormalig Shell-terrein en het Iron Curtain Project.

Dagblad Trouw, VPRO, De Groene Amsterdammer en De Correspondent zijn een aantal van mijn opdrachtgevers. Samen met Bureau Boven-collega Catrien Spijkerman schrijf ik wekelijkse Trouw-rubrieken als De Buitenmens en Zelfgemaakt.

Met Bureau Boven-lid Adinda Akkermans schreef ik het boek ‘Bibeb. Biechtmoeder van Nederland’. Het is een kleine biografie over de vrouw die jarenlang voor Vrij Nederland spraakmakende interviews maakte. Mei 2017 verscheen ‘Bibeb’ bij Uitgeverij Querido Fosfor. In 2018 werd ‘Bibeb’ genomineerd voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek.

Contact: roosmenkhorst@gmail.com/ +31(0)6 21391417

Op de gehele inhoud van deze website ligt auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Reply


3 − = one