Bureau Boven volgt Buurtsoap De Wasserette

Deze maand ging Buurtsoap De Wasserette weer van start: een livesoap in Amsterdam- Noord. In opdracht van De Tolhuistuin kwam Bureau Boven met veel plezier iedere maandag langs om verslag te doen van de avonturen Yvon, Koos, Dries, hond Tarzan en Jojanneke. Hieronder leest u het verslag van de eerste aflevering:

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Buurtsoap de Wasserette is deze week met een knal van start gegaan. Yfon, Koos, Dries en Tarzan bespraken de toekomst van de wasserette, ze probeerden elkaar knock out te slaan en ze deelden het gemis om Jojanneke.

In het vorige seizoen werd duidelijk dat de crisis er behoorlijk had ingehakt bij Wasserette De Witte Reus in de Van der Pekbuurt. Uit nood werd er een alternatief bedrijfsplan opgesteld: behalve wassen kon je de wasserette ook huren als evenementenlocatie. Maar Koos is het spuugzat. Hij wil weer doen waar de wasserette goed in is: ouderwets wassen.

Yvon pruilt als Koos zijn machotaal verkondigt. Maar wat Koos ook zegt, ze zal altijd van hem en zijn lichaam houden. Tarzan – de hond met een identiteitscrisis – kijkt tegen Koos’ stoere verschijning op.

Maar Koos ziet Tarzan niet eens staan en schopt hem liever de straat op. Waar die bastaard hoort. Als Dries, de manager, binnenkomt stijgt de spanning. Yfon bekent aan Koos dat Dries nog altijd een scharrel van haar is. En Dries wil Koos wel eens even laten weten wie er de slimste is: hij heeft tenslotte de wasserette er weer bovenop geholpen. Hij heeft social media ingezet, hij heeft ervoor gezorgd dat de wasserette creatief talent aantrok én dat adverteerders maar wat graag hun geld aan de wasserette gaven.

Bij Koos komt de stoom inmiddels bijna uit zijn oren. Hij wil Dries ontslaan. Koos heeft vakantie nodig, stelt Dries. Dat brengt Koos op het idee om te gaan vissen. Niet in het IJ, nee helemaal in Thailand.

Yfon blijft alleen achter. Ze peinst over Jojanneke: zij is het nu aan het maken als kunstenares, model, of misschien wel als actrice in Amerika. Met aan haar zijde een man die barst van het geld. Yfon kan wel janken bij de gedachte. De band Driekus en de Vergissing trekt zich niks van de bui van Yfon aan. Zij komen spelen in de wasserette. Yfon druipt af.

Plotseling is daar, als een donderslag bij heldere hemel, de liefste, de mooiste Jojanneke. Het leukste buurmeisje van de Van der Pekbuurt. Ze draait, zwaait en zingt, zo blij is ze om terug te zijn in haar oude buurtje. Maar waarom is er niemand die haar verwelkomt?

In aflevering twee van Buurtsoap De Wasserette horen we waarom Jojanneke is terug gekeerd uit Amerika, we komen erachter of Koos echt op vakantie gaat en of Dries is ontslagen. Tenslotte krijgen we te zien of Tarzan weer de straathond wordt die hij ooit was.