Bureau Boven maakt Daily Matters

Tijdens het Movies that Matter filmfestival 2014 maakte Bureau Boven de Daily Matters. Een online dagkrant met de laatste festivalnieuwtjes, interviews met activisten, reportages en rubrieken als ‘Deze film sloeg in als een bom’.

Voor de tweede keer maakte Bureau Boven, een collectief van journalisten, de dagkrant. Dit jaar leverde dat weer mooie interviews op met activisten als de 22 jarige Al’a Basatneh. Zij coördineert vanuit haar slaapkamer in een buitenwijk van Chicago – achter haar laptop de Syrische revolutie, haar verhaal is te zien in de documetaire #chicagoGirl.

Ook spraken we nog met Inna Shevchenko, de Oekraïense activiste van Femen. Met Andrei Sannikov, voormalig oppositieleider van Wit-Rusland en met voormalig CIA-agent Ray McGovern.

In de rubriek ‘De activist in u’ sprak iedere dag een van de prominente festivalgasten over  hun activisme. Gedurende de week spraken we onder andere actrice Monic Hendrickx, presentatrice Anousha Nzume en hoogleraar Alexander Rinnooy Kan. In de rubriek ‘Deze film sloeg in als een bom’ bespraken festivalgasten een film die veel indruk maakte.