Aandacht voor Bibeb

, ,

Sinds het verschijnen van ‘Bibeb’ is er nieuwe aandacht voor de bekende interviewster. Naast een uitgebreide voorpublicatie in Vrij Nederland, recensies in Trouw en NRC Handelsblad, besteedde Max Pam een column aan ons boek en ook in de Standaard verscheen een bespreking.

Daarnaast publiceerde De Volkskrant naar aanleiding van het verschijnen van ‘Bibeb’ integraal een geweldig interview van de interviewster met Gerard Reve (maar liefst zes pagina’s lang!). Drie bekende interviewers van nu gaven in het stuk vervolgens commentaar op de befaamde techniek van Bibeb. Arnon Grunberg reageerde in zijn Voetnoot naar aanleiding van het grote Bibeb-interview met de stelling: ‘Mediatraining is het bestrijden waard’.

Adinda en ik waren daarnaast op Radio 1 te horen in de Tros Nieuwsshow. We werden geïnterviewd door Villamedia Magazine. Verder schreven we ook nog een stuk in TIJD, de zaterdagbijlage van Trouw, over ons onderzoek naar Bibeb. We maakten een reportage over haar voor VPRO’s Radio 1 programma Nooit Meer Slapen. En afgelopen zomer was er een speciale Radiodoc te horen waarin Bibeb voor het eerst in 45 jaar op de radio te horen was.

Op dit moment werken we in samenwerking met de Balie aan een avond over de legendarische interviewster. Meer info daarover volgt snel. Bibeb is in ieder geval terug van weggeweest.