Iron Curtain Project in Nederland

Samen met mijn collectief Bureau Boven werken we sinds een aantal jaar aan het Iron Curtain Project. In verhalen en tijdens evenementen onderzoeken we hoe de geschiedenis van het IJzeren Gordijn nog altijd voortleeft in de hoofden van mensen.

Voor dit project hebben we een tentoonstelling samengesteld- het I’m So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum- met protestverhalen. Wat maakte dat mensen ervoor kozen om- ondanks een repressief systeem- toch de straat op te gaan?

De tentoonstelling was eerder al te zien in Budapest en Tallinn. En de afgelopen maanden stonden we op het Lowlands Festival, de Uitmarkt en op het Brainwash Festival. Daar vroegen we de bezoekers om zelf een protestbord te maken en daarmee op de foto te gaan. Museumnacht ligt nog in het verschiet: aanstaande zaterdag is daar het I’m so angry-Museum te zien bij Framer Framed in de Tolhuistuin.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, schrijf je dan via onze website in voor de nieuwsbrief.